VFX voor clip Jade Doe

Vertaald uit het Engels is de definitie van Jane Doe ‘Een hypothetische gemiddelde vrouw’. Dit is hoe de artiest Jade Doe aan haar naam komt: Haar teksten zijn herkenbaar voor de gemiddelde vrouw en interessant voor iedereen die wel eens de neiging heeft om iemands dagboek te lezen. Haar muziek is beschreven als alternatieve RnB/Hiphop met een vleugje indie.

Voor de lancering van haar nieuwste song is met een team gedreven creatieven een videoclip geproduceerd.

Opdracht

Voorzie diverse scènes in de videoclip van VFX om het beoogde visuele effects te realiseren.

 • Design

  Motion Graphics

 • Opdrachtgever

  Jade Doe

 • Tools

  After Effects

 • Jaar

  2023

Open Project

Uitdaging

Tot in het kleinste detail kun je bedenken hoe iets eruit moet kunnen zien. Dat gold in ieder geval bij de ontwikkeling van deze clip. Bij bepaalde scènes ontstond het idee om met snijlijnen voor plastische chirurgie te werken. Met de art director heb ik onderzoek gedaan naar de diverse stijlen en technische mogelijkheden.

 

Zo kwamen we op het idee de tekeningen in de nabewerking toe te voegen. Dit gaf ons extra creatieve vrijheid, want we konden afwisselen met de tekeningen en deze zelfs laten animeren.

Before After

Deliverables

Nadat de montage van de videoclip grotendeels klaar was, kon ik starten met het toevoegen van de VFX. Met een warping surface tracker zijn frame voor frame de gezichtsuitdrukkingen van de artiest geregistreerd. Na dit proces konden de animaties over deze ’tracking surface’ heen worden gelegd.

Ervaar het zelf

Het resultaat heeft ons allen verrast en ik ben er trots op dat ik een substantiele bijdrage mocht leveren aan deze gave clip. Bekijk het resultaat zelf.

Genoeg over mij

Laten we 't over jou hebben!

Wil je sparren of elkaar beter leren kennen? Van doordachte UX tot een verzorgde infographic. Met mijn allround ervaring weet ik zeker dat ik iets voor je kan betekenen.

Terug